Duurzaam wijnbouw hoog in de heuvels van Montalcino.
Poggio Antico is één van de hoogst gelegen landgoederen van Montalcino. Met een nauwgezette aandacht voor detail en zeer lage opbrengsten, produceren ze geweldige wijnen die uniek zijn in hun elegantie en complexiteit. De kelder bevindt zich in het hart van het domein, waardoor ze de druiven snel kunnen verwerken en zo de beste wijn kunnen produceren. De lage opbrengsten, samen met het handmatig snoeien, het manueel oogsten en selecteren van de beste druiven, dragen bij aan een hoogwaardige kwaliteit van de wijnen.
Wijnhuis Poggio Antico
Sinds 2017 zijn ze bij Poggio Antico overgeschakeld naar biologische wijnbouw.
Zowel de Rosso di Montalcino als de Brunello di Montalcino krijgen hoge scores door de internationale wijncritici zoals James Suckling en Robert Parker. De Rosso di Montalcino van 2018 heeft maar liefst 92pts gekregen van James Suckling.
Voor de Rosso di Montalcino heeft de Sangiovese 12 maanden gerijpt in Franse eikenhouten vaten (500 liter). Net als de grote broer Brunello, wordt de Rosso gemaakt met hetzelfde vinificatieproces. Dit betekent ontzettend lage opbrengsten bij de oogst om extra diepgang en volume te verkrijgen. Een absolute voltreffer bij antipasti en osso bucco.
De Brunello di Montalcino 2015 van Poggio Antico, die 97 pts gekregen heeft van James Sucklinkg en 95pts van Robert Parker, heeft 30 maanden gerijpt in 40hl traditionele Slavische eikenhouten vaten, gevolgd door 18 maanden rust op de fles vooraleer deze op de markt gebracht wordt. Deze wijn heeft een groot bewaarpotentieel en is bijzonder intens van smaak, met veel aroma’s van rood en zwart fruit, garrigue kruiden en geranium toetsen. Past uitstekend bij eend, lamsvlees, pasta met truffel en grillades.